Not logged in
FAQ  •  Advanced search  •  Login

heavy lags in 1.1

<<

bimm

Large Manta
Large Manta

Posts: 70

Joined: 13.01.2012, 14:37

Post 23.09.2012, 22:35

Re: heavy lags in 1.1

..
Last edited by bimm on 21.10.2012, 00:04, edited 1 time in total.

Sponsor

Post 23.09.2012, 22:35

Re: Re: heavy lags in 1.1

<<

dcode

User avatar

Mothership
Mothership

Posts: 2187

Joined: 09.07.2011, 00:59

Post 23.09.2012, 22:40

Re: heavy lags in 1.1

I just uploaded another client-side update to display some more information about the issue. When the game starts, type "/debug" into the chat box (without quotes) and it will show you some values on the upper left of the game board.

fps: Frames per second / average frame draw time in ms
ups: State updates per second / average state update time in ms
sta: Server tick advance

An idalistic value that I personally get on windows is: 20 fps / 0, 20 ups / 0, 1 sta
I guess on linux it's really bad currently.

Please post me your values :)
Think it, design it, build it, run it. That's what I do.
<<

bimm

Large Manta
Large Manta

Posts: 70

Joined: 13.01.2012, 14:37

Post 23.09.2012, 22:48

Re: heavy lags in 1.1

..
Last edited by bimm on 21.10.2012, 00:04, edited 1 time in total.
<<

dcode

User avatar

Mothership
Mothership

Posts: 2187

Joined: 09.07.2011, 00:59

Post 24.09.2012, 00:31

Re: heavy lags in 1.1

I think I found a solution. When you are on linux, do the following:

Open the "CreepTD" executable and edit it with a text editor, then change:

java -Xms64m -Xmx512m -jar $path/bin/bootstrap.jar -jar bin/creeptd-launcher.jar

To
java -Dsun.java2d.opengl=true -Xms64m -Xmx512m -jar $path/bin/bootstrap.jar -jar bin/creeptd-launcher.jar

And let me know if this is working for you. In my linux VM it is now super fast but there are some display bugs regarding the game window. Need to know if it's also there on a real linux box :)

Update: I've also updated the linux download to include the change so you also can simply download it again. Can't be much worse than it is currently, I think.
Think it, design it, build it, run it. That's what I do.
<<

bimm

Large Manta
Large Manta

Posts: 70

Joined: 13.01.2012, 14:37

Post 24.09.2012, 00:46

Re: heavy lags in 1.1

..
Last edited by bimm on 21.10.2012, 00:04, edited 2 times in total.
<<

dcode

User avatar

Mothership
Mothership

Posts: 2187

Joined: 09.07.2011, 00:59

Post 24.09.2012, 00:57

Re: heavy lags in 1.1

I just uploaded an updated version of the client that does full-window repaints. Maybe this helps...trying it out now :)
Think it, design it, build it, run it. That's what I do.
<<

bimm

Large Manta
Large Manta

Posts: 70

Joined: 13.01.2012, 14:37

Post 24.09.2012, 01:08

Re: heavy lags in 1.1

..
Attachments
ctd.png
ctd.png (29.66 KiB) Viewed 895 times
Last edited by bimm on 21.10.2012, 00:04, edited 1 time in total.
<<

dcode

User avatar

Mothership
Mothership

Posts: 2187

Joined: 09.07.2011, 00:59

Post 24.09.2012, 01:20

Re: heavy lags in 1.1

Yeah, that's sad. But as ugly as this looks, I think this is the way to solve the problem. For now, I've disabled the custom window decorations around the client if OpenGL is used. I also uploaded it, give it a try if you want. I'm testing it in my VM :)
Think it, design it, build it, run it. That's what I do.
<<

bimm

Large Manta
Large Manta

Posts: 70

Joined: 13.01.2012, 14:37

Post 24.09.2012, 01:28

Re: heavy lags in 1.1

..
Attachments
ctd.png
ctd.png (50.92 KiB) Viewed 891 times
Last edited by bimm on 21.10.2012, 00:04, edited 1 time in total.
<<

dcode

User avatar

Mothership
Mothership

Posts: 2187

Joined: 09.07.2011, 00:59

Post 24.09.2012, 01:33

Re: heavy lags in 1.1

And if I have to replace the default Swing drawing graphics behind that... I want that to work ^^
Think it, design it, build it, run it. That's what I do.
<<

Rambo196

Big Toucan
Big Toucan

Posts: 295

Joined: 25.01.2012, 20:55

Post 24.09.2012, 10:33

Re: heavy lags in 1.1

Ich wollte nur anmerken, dass ich auf Windows 7 auch Standbilder/laggs habe, sodass das Spiel unspielbar ist.
<<

derMaster1

Fast Nova
Fast Nova

Posts: 26

Joined: 14.08.2012, 22:17

Post 24.09.2012, 15:50

Re: heavy lags in 1.1

Moin,

langsam setzen die Entzugserscheinungen ein ;)

Rambo, handelt es sich bei deinen Lags um die gleichen wie bei mir und bimm (siehe Beschreibungen) ?

Denn dann wäre das Linux-Problem gar kein Linux-Problem mehr... (Ximon schreibt im anderen Thread auch von lags, aber nennt dabei sein Betriebssystem nicht).
<<

dcode

User avatar

Mothership
Mothership

Posts: 2187

Joined: 09.07.2011, 00:59

Post 24.09.2012, 16:12

Re: heavy lags in 1.1

I think I finally got the OpenGL hardware acceleration pipeline working now. It's not yet perfect (in game the sidebar seems to flicker), but on my VM it's already playable again. I really hope that it's working out for you also, at least somehow to be playable, after 24h of frustration ^^
Think it, design it, build it, run it. That's what I do.
<<

derMaster1

Fast Nova
Fast Nova

Posts: 26

Joined: 14.08.2012, 22:17

Post 24.09.2012, 16:36

Re: heavy lags in 1.1

dcode :) You got it!!

No problems anymore, the nonworking sidebar seems to be a windows-problem (or VM-Prob).

Works fine, and the new survivor mode is nice.

I wanted tu suggest to implement a hotkey for "invest", but then "saw" the surprise. Good work, thanks for all your help!
<<

Seraph07

User avatar

Express Raptor
Express Raptor

Posts: 1921

Joined: 09.07.2011, 13:26

Location: Hildesheim

Post 24.09.2012, 16:37

Re: heavy lags in 1.1

Try the space hotkey to invest.
Changing the per cent with scrolling your mouserad.
<<

derMaster1

Fast Nova
Fast Nova

Posts: 26

Joined: 14.08.2012, 22:17

Post 24.09.2012, 18:44

Re: heavy lags in 1.1

hab ich beides gefunden durch zufall, wollte das eigentlich auch in meinem letzten post geschrieben haben..

bimm hat übrigens noch probleme mit den lags, schlimmer als je zuvor.
<<

bimm

Large Manta
Large Manta

Posts: 70

Joined: 13.01.2012, 14:37

Post 24.09.2012, 19:13

Re: heavy lags in 1.1

..
Last edited by bimm on 21.10.2012, 00:03, edited 1 time in total.
<<

dcode

User avatar

Mothership
Mothership

Posts: 2187

Joined: 09.07.2011, 00:59

Post 24.09.2012, 21:25

Re: heavy lags in 1.1

Hmm...das ist schlecht. Ich überlege mal, was ich da machen kann. Vielleicht ein --minimalistic command line switch oder so :)
Think it, design it, build it, run it. That's what I do.
<<

tiagorvs

Mercury
Mercury

Posts: 6

Joined: 16.08.2012, 14:09

Post 25.09.2012, 12:10

Re: heavy lags in 1.1

dcode wrote:I think I found a solution. When you are on linux, do the following:

Open the "CreepTD" executable and edit it with a text editor, then change:

java -Xms64m -Xmx512m -jar $path/bin/bootstrap.jar -jar bin/creeptd-launcher.jar

To
java -Dsun.java2d.opengl=true -Xms64m -Xmx512m -jar $path/bin/bootstrap.jar -jar bin/creeptd-launcher.jar

And let me know if this is working for you. In my linux VM it is now super fast but there are some display bugs regarding the game window. Need to know if it's also there on a real linux box :)

Update: I've also updated the linux download to include the change so you also can simply download it again. Can't be much worse than it is currently, I think.


Wow, this is work for my linux :D

Thx
<<

bimm

Large Manta
Large Manta

Posts: 70

Joined: 13.01.2012, 14:37

Post 26.09.2012, 23:06

Re: heavy lags in 1.1

..
Last edited by bimm on 21.10.2012, 00:03, edited 1 time in total.
PreviousNext

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron
© CreepTD.com · Powered by phpBB · Style by ST Software